Съдбата може да се обърне и триумфът на Челси в Шампионската лига е пряко доказателство за това. Такова мнение сподели защитникът на "сините" Сесар Еспиликуета, който е изправен пред подобна ситуация с националния отбор на Испания. Шампионите от 2008 и 2012 започнаха UEFA EURO 2020 с две равенства и са изправени пред задължителна победа срещу Словакия в последния мач от група "Е".

"Добрият старт не ти печели абсолютно нищо. Всичко зависи от това как завършваш. Преживях вече подобна ситуация с Челси през сезона и научих важен урок - не бива да се предаваш, когато всички те смятат за приключил", каза той преди двубоя.

"Нямаме търпение мачът да започне. Искаше ни се да имаме 6 точки и имаме само две, но класирането напред продължава да си зависи от самите нас. Това е най-важното в момента. Хубаво е, че в подобна решаваща ситуация си играем у дома. Повечето от нашите футболисти са били в такова положение и са печелили трофеи. Наясно сме как трябва да реагираме - да бъдем като един както на терена, така и с феновете. Ако това се случи, ще имаме шанс да постигнем много", допълни защитникът.

"Ла Фурия" получи добра вест преди срещата със Словакия, тъй като капитанът Серхио Бускетс ще се завърне в игра. Халфът на Барселона даде положителен тест за COVID-19 преди началото на турнира и пропусна равенствата 0:0 срещу Швеция и 1:1 срещу Полша.

"Серхио е нашият капитан. Той умее да доминира в средата на терена и мисля, че с негова помощ отново ще стабилизираме играта ни", добави бекът.