Футболистът на Челси Мейсън Маунт направи своя дебют за националния отбор на Англия в победата с 4:0 срещу България от квалификациите за Евро 2020. 20-годишният младок сбъдна детската си мечта в 67-ата минута на мача, когато влезе като резерва и замени Джордан Хендерсън.

Само 103 дни след като игра за Дарби Каунти в плейофа срещу Астън Вила за влизане във Висшата лига, 20-годишният футболист стъпи на терена на Уембли като национал на Англия.

Юношата на Челси отбелязва голямо израстване в играта си и по всичко изглежда, че това е само първата от многото появи на младока за „трите лъва”.

"Чувството да дебютираш за родината си е страхотно. Това е нещо, за което всяко дете мечтае. Работя усилено и това е изключителен момент за мен и моето семейство", каза с голяма усмивка полузащитникът.

„Не бях много нервен. Това е футбол - нещо, което правя през целия си живот. Когато влезеш в игра, просто искаш да получиш топката, да имаш първото си докосване и после да се опиташ да повлияеш на хода на срещата. Последните няколко месеца бяха луди. Дебютирах за Челси, а сега съм извикан в състава на Англия и дебютирам днес. Направо не е за вярване", заяви Маунт.

Маунт беше резерва в двубоите на Лигата на нациите през октомври срещу Хърватия и Испания, но тогава не бе пуснат в игра.

Младокът ще се надява да получи още един шанс да впечатли в домакинския мач на Англия срещу Косово във вторник вечерта.

На пресконференцията след мача наставникът на „трите лъва” Гарет Саутгейт заяви, че 20-годишният футболист се е представил на ниво и е показал, че е "заплаха за противника".

„Треньорът току-що ме поздрави за добрия ми дебют“, добави Маунт. „Всички момчета дойдоха при мен след играта в съблекалнята и казаха, че съм играл добре. Дори отдалеч можете да усетите колко сплотен е колективът, атмосферата е  приятна, хубаво е да имам такива съотборници около себе си", завърши Маунт.