Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде своя интересен отговор на Франк Лампард, който поиска от него халфът Н’Голо Канте да не получава повиквателна за предстоящите мачове на „петлите”.

Лампард изрази своето желание след победата 2:0 над Брайтън миналия уикенд. Според него Канте, който имаше проблеми с контузии в началото на сезона, страда от пренатоварване, тъй като винаги се представя на ниво за отборите, в които играе.

Въпреки това Дешан не уважи желанието на своя колега и включи 28-годишния световен шампион сред избраниците си за европейските квалификации срещу Исландия и Турция. Очевидно той не се притесни от факта, че Канте не игра цял месец и се завърна в мача срещу Ливърпул (1:2), а след него пропусна други два заради възобновяване на болежките в бедрото.

„Лампард наистина ме помоли да не викам Канте за последната международна пауза”, заяви Дешан днес. „Ако този ще бъде начинът, по който ще общуваме, по-късно ще му звънна, за да му кажа, че би било добре да пуска Оливие Жиру малко повечко в игра”, допълни треньорът на „петлите”.

Жиру също попадна сред повиканите от Дешан, макар че не е започвал титуляр за Челси от 1:1 срещу Лестър през август.