Старши треньорът на Интер Маями Херардо Мартино не успя да скрие възхищението си от Лионел Меси и невероятния мач, който той изигра през изминалата нощ.

Интер победи Ню Йорк Ред Булс с 6:2 в двубой от редовния сезон на шампионата на САЩ. 36-годишният нападател вкара гол и записа пет асистенции, счупвайки рекордите на Мейджър Лийг Сокър по този показал за един двубой.

Всички голове бяха решаващи за мача, но Лео направи нещо историческо с петте си асистенции и един гол“, сподели треньорът.

Херардо Мартино беше наставник на Барселона през сезон 2013/14.

Меси игра изключително за Барселона, когато бяхме там заедно. Но си спомням и полуфинала срещу Парагвай на Копа Америка в Чили, където той не вкара нито един гол, но въпреки това беше най-добрият играч на терена. В Барселона имаше мач срещу Валенсия, който губехме с 0:2 и след това спечелихме с 3:2, благодарение на неговите три гола. Имаше и двубой срещу Севиля, който губехме с 0:1, а след това той вкара три гола и спечелихме с 4:1“, спомни си значими моменти от кариерата на Лионел Меси наставникът.

Винаги го казвам, в момента дори е излишно, но той твори нещо ново за историята през цялото време. Да участва във всичките шест гола на отбора при резултат 6:2 – това ще бъде трудно да се повтори“, каза старши треньорът на Интер Маями.

Бившите съотборници в Барселона Лионел Меси и Луис Суарес буквално разпиляха съперника. Уругваецът се отличи с хеттрик и даде една асистенция.