Европейският шампион Челси може да загуби Тиаго Силва следващото лято, след като на защитника е било предложено емоционално завръщане в родния му клуб Флуминензе. 37-годишният бразилец е основен стълб в защита на „сините“, откакто се присъедини миналата година и спомогна да спечелят Шампионската лига.

Но Силва може да се изкуши да се завърне в родината си и по-конкретно във Флуминенде, където започна кариерата си на 14-годишна възраст. Договорът му с лондончани изтича следващото лято.

Медиите в Бразилия твърдят, че ръководството на Флуминензе вече са започнали работа по завръщането му на Маракана. Твърди се, че преговорите обаче са още в съвсем начален етап.

Смята се обаче, че Силва е отворен към подобна идеята, след като прекара последните 12 години в Европа с тимовете на Милан, Пари Сен Жермен и сега Челси.

„Сините“ може да загубят още Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, като и двамата също имат контракти само до края на тази кампания. По-рано се появиха информации, че от Челси ще се опитат да вземат защитника на Севиля Жул Кунде и Матайс Де Лихт от Ювентус.

Тиаго Силва има 43 мача за Челси, включително девет през този сезон, в които е отбелязал три гола.