Националният селекционер на украинския национален отбор Андрий Шевченко вижда сходства между пандемията на коронавирус и Чернобилската катастрофа и смята, че здравните работници са героите на нашето време. В момента Шевченко се е самоизолирал в Англия, където игра за Челси между 2006 и 2009 година. Той сподели, че е бил едва на 9 години, когато е принуден да се изнесе от Киев поради ядрената авария в електроцентралата в Чернобил през 1986 година.

„Близо съм до Лондон, живея малко извън града. Бях затворен почти 10 дни “, каза иконата на Милан пред „Sky Sport Italia“.

„Живеем в този труден момент с надежда, надежда, че нещата ще се подобрят. Единственото решение е да се спазват правилата, определени от правителството, да останете у дома си и да дадете възможност на лекарите да си вършат работата. Всички лекари по света се справят чудесно, сестрите, доброволците... много ви благодаря за всичко, което правите за нас. Вие наистина сте героите на нашето време“, заяви бившият футболист на Милан.

„Преживях много подобна ситуация, когато бях на девет години и чернобилската централа избухна. Беше труден момент. Единственото решение е да вярваме в правителствените решения. Не е нужно да правим глупави неща, особено да не излизаме от вкъши. Не знаем дали носим вируса или не, има много хора, които могат да бъдат заразени и носят вируса със себе си, като продължават да го предават на други хора без симптоми. Не трябва да мислим само за себе си, но и за много други хора, които можем да заразим", каза още той.

43-годишният бивш нападател отправи послание за хората на Италия, където вече повече от 10 000 души са загубили живота си заради COVID-19.

„Искам да поздравя всички италианци, винаги съм близо до вас. Изпращам на всички голяма прегръдка. Forza Italia, можем да го направим всички заедно“, заяви Шевченко.