Шефовете на Челси и Бенфика са били близо до физическа конфронтация по време на напрегнатите преговори за трансфера на Енцо Фернандес. Световният шампион с Аржентина се присъедини към „сините“ за рекордните 120 милиона евро в последния ден от януари.

Собственикът на лондончани - Тод Боули и неговото обкръжение, издържаха безмилостни часове разговори с колегите си от Бенфика, като сделката дори изглеждаше провалена в един или два случая, докато двете страни се бореха да постигнат съгласие относно структурата на плащането.

40 снимки

Сега португалското издание Record твърди, че шефовете на Челси и Бенфика почти са влезли във физическа конфронтация в резултат на това. „Сините“ обаче отричат подобна информация. Смята се също, че от Бенфика са поискали полузащитникът Матео Ковачич да бъде включен като част от сделката, преди да разбере, че хърватинът иска заплата от 6 милиона евро, което е отказало „лисабонските орли“ от услугите му.

Изданието добавя, че разочарованият Фернандес заплашвал да публикува видео, в което публично да разкритикува ръководството на Бенфика, освен ако офертата на Челси не бъде приета.

Президентът на португалския тим - Руи Коща, не се въздържа да изрази пренебрежението си към начина, по който Фернандес напусна. Той твърди, че отношението на халфа е направило невъзможно полузащитникът да играе отново за Бенфика, след като от Челси настояваха да го привлекат още сега, а не през лятото, макар и за по-малка сума тогава.

„Съжалявам, че загубих играча, но съм с чиста съвест, че съм направил най-доброто за Бенфика. Енцо не показа желание да остане в Бенфика. От момента, в който Енцо разбра, че има готов тим да плати клаузата му, нямаше връщане назад. Настоявахме, но той не показа готовност да продължи с Бенфика. Предложих на Челси да остане до лятото на по-ниска продажна цена. Футболистът въпреки това не искаше да продължи да играе за Бенфика. И тук всичко се промени. Той не можеше да остане повече в Бенфика“, заяви Коща.