Челси продължава да бъде изключително активен на трансферния пазар този януари и обяви официално привличането на поредния нов в клуба. Това е звездата на ПСВ Айндховен Нони Мадуеке.

20-годишното крило се присъединява към клуба от Висшата лига с договор за седем сезона с опцията за удължаването му. Според информациите, сделката е на стойност от около 40 милиона евро.

„Наистина съм щастлив да подпиша с един от най-добрите клубове в света като Челси. Да се ​за​върна в Англия и да играя във Висшата лига е мечта за мен и семейството ми и нямам търпение да започна. Вълнувам се от това, което крие бъдещето, визията на собственика за бъдещето и да бъда в клуб като този и да побеждавам на най-високо ниво“, заяви Мадуеке пред сайта на „сините“ при представянето си.

По време на престоя си в ПСВ, Мадуеке изигра 80 мача за първия тим, регистрирайки 20 гола и 14 асистенции. През миналия сезон той се отчете с девет гола в 35 мача.

Мениджърът на лондончани - Греъм Потър, се надява младежкият национал на Англия да има подобно влияние и на „Стамфорд Бридж“ заедно с останалите новопристигнали този месец Жоао Феликс и Михайло Мудрик, тъй като клубът спешно трябва да започне да се катери нагоре в класирането. В момента „сините“ заемат 10-то място в таблицата, а в събота им предстои гостуване на Ливърпул, който е позиция по-нагоре.