Манчестър Юнайтед е осъществил първоначален контакт с вратарите на Брентфорд Давид Рая и този на Порто Диого Коща, тъй като мениджърът Ерик тен Хаг има съмнения около настоящия №1 - Давид де Хеа. Поради тази причина „червените дяволи“ вече се оглеждат за други играчи на тази позиция, въпреки че водят преговори за удължаване на договора на Де Хеа.

The Telegraph твърди, че е напълно възможна промяна под рамката на вратата през лятото в клуба. Основната трансферна цел на Тен Хаг си остава нов нападател от световна класа. Хари Кейн от Тотнъм, голмайсторът на Наполи Виктор Осимен и звездата на Бенфика Гонсало Рамош са първите трима в списъка.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Но нидерландецът остава скептично настроен около формата на Де Хеа и смята, че трябва да работи върху играта си. 32-годишният испанец беше на път да направи грешка, с която да даде преднина на Реал Бетис от 2:1, преди Юнайтед да стигне до победата с 4:1 в първия мач от 1/8-финалите на Лига Европа в четвъртък.

Звездата на Брентфорд Давид Рая, който вече има два мача за националния отбор на Испания, се смята за първи избор за заместник на Де Хеа за следващия сезон. Тотнъм и Челси обаче също са заинтересовани от 27-годишния страж.

В същото време 23-годишният вратар на Порто - Коща, също е в радара на „червените дяволи“ от няколко месеца.