Рийс Джеймс се оттегли от отбора на Англия и ще пропусне втория квалификационен мач на "трите лъва" за Евро 2024 срещу Украйна в неделя поради контузия. Гарет Саутгейт предложи актуална информация за състоянието на десния бек и каза, че е разбираемо, че защитникът е станал изключително предпазлив след сериозната контузия, която го извади от Световното първенство през 2022 г. миналата година.

"Рийс се върна, не е напълно доволен от това как се чувства кракът му. Беше малко загрижен за това по-рано през седмицата. Мисля, че вероятно за него контузията след травмата, която го извади от Световното първенство, го е направила малко по-предпазлив в този момент. Вероятно ще му трябва известно време", сподели Саутгейт.

"Не е необичайно да имаш сериозна контузия и след това по-малки контузии на гърба на това. С Рийс това е случай на изграждане на устойчивостта му към натоварване и той се чувства комфортно с това. С него клубът е склонен да рискува повече, а ние сме по-предпазливи. Той е наистина добър играч и има абсолютно всичко и може да бъде всичко, което иска. Това е временно нещо и се надяваме, че той може да преодолее това доста бързо", добави наставникът на Англия.

Новината за контузията на Джеймс идва като удар за "трите лъва", които вече са без Люк Шоу заради червения картон, който той получи срещу Италия.