Един от най-мощните нападатели в съвременния футбол Дидие Дрогба официално сложи край на богатата си кариера на терена. За последно котдивоарецът се подвизаваше във второто ниво на американския футбол. 

Там 40-годишният вече бивш футболист носеше екипа на Финикс Райзинг, на който е и миноритарен собственик. Последният мач в кариерата му беше преди две седмици, когато отборът му падна с 0:1 от Луисвил Сити във финалния сблъсък на втория ешелон в САЩ. 

Мнозина очакваха именно веднага след този мач Дрогба да обяви края на 20-годишната си кариера на терена. Той обаче не го стори, като дори каза, че продължава да играе. Само за да дойде интервюто му пред "Би Би Си" няколко дни след това. 

"След 20 феноменални години, реших да сложа край на кариерата си. Направих го по най-добрия начин - помогнах на млади таланти да се развият покрай мен. Да дам нещо на играта от себе си, беше най-доброто, което можех да сторя за нея, защото получих изключително много", сподели Дрогба в последното си интервю като професионален футболист. 

Той започна професионалния си път в Льо Ман, като проби във френския елит с Гингам през януари 2002 г. След година и половина отиде в Олимпик Марсилия, преди да премине в Челси през 2005 г. и да постигне най-големите успехи със синия екип. 

През първите си осем години на "Стамфорд Бридж" спечели три пъти титлата на Англия, четири пъти ФА Къп, както и три пъти Купата на Лигата. В последния си мач от първия си престой в Челси се разписа във финала на Шампионската лига и донесе отличието на тима си през 2012 г. 

След това премина в Шанхай Шенхуа за шест месеца, преди да изкара година и половина в Галатасарай. През 2014 г., вече на 36 години, се завърна в Челси, спечели титлата и Купата на Лигата с клуба и си тръгна, този път завинаги, като четвъртият най-добър реализатор в историята на клуба. 

После кариерата му продължи в Монреал Импакт през 2015 г., преди през 2017 г. да отиде във Финикс Райзинг и да приключи там през ноември 2018 г. За родината си Кот д'Ивоар има 105 мача и 65 гола, като е играл на три Световни първенства.