Собственикът на Челси Тод Боули не спира с трансферната активност и иска да вземе още един нов играч - звездата на Бенфика Енцо Фернандес. Португалският клуб вече отказа 70 милиона паунда за световния шампион с Аржентина, но по-рано беше съобщено, че от Челси са готови да подобрят своята оферта.

Сега The ​​Telegraph твърди, че лондончани са отправили нова оферта за полузащитника. Съобщава се, че предложението е на стойност от умопомрачителните 105 милиона паунда (120 милиона евро), колкото е и записната клауза в договора на аржентинеца. Това би направило трансфера на Фернандес рекорден в историята на английския клуб, ако се осъществи.

„Сините“ са предложили да дадат няколко играчи под наем или в замяна, но Бенфика иска да бъде платена единствено клаузата му.

Фернандес иска да премине в Челси и отново е обявил на Бенфика за желанието си да се присъедини към тима на Греъм Потър. Лондончани искат да структурира плащането на вноски, тъй като може да имат проблеми със финансовия феърплей и допълнителни данъчни последици, ако платят накуп.