Европейският шампион Челси ще се изправи срещу един измежду отборите на Професионалната лига на ОАЕ Ал Джазира, новозеландския ФК Окланд Сити или победителя в Шампионската лига на Азия Ал Хилал на полуфиналите на Световното клубно първенство на ФИФА следващата година. Това стана ясно, след като днес бе теглен жребия.

В другия полуфинал носителите на Копа Либертадорес Палмейрас ще се изправят срещу победителят от мача между носителите на Африканската Шампионска лига Ал Ахли и КОНКАКАФ Шампионска лига Монтерей.

Турнирът ще се играе между 3-12 февруари следващата година.

Миналата година ФИФА избра Япония за домакин на традиционния турнир от седем клуба, след като разширеното събитие с 24 отбора, първоначално заложено за Китай през юни 2021 г., беше отложено поради пандемията от коронавирус.

Ситуацията със заразата в Япония обаче накара страната да се оттегли като домакин. Това накара световната футболна централа да премести състезанието в Обединените арабски емирства, които организираха турнира през 2009, 2010, 2017 и 2018 г.

Годишното събитие събира шампиони от шестте световни футболни конфедерации плюс победителите в лигата на страната домакин.