Снощи Ливърпул спечели Суперкупата на Европа след много драма и дузпи срещу Челси. В редовното време и продълженията резултата беше равен, а Тами Ейбрахам направи решаващия пропуск в петата дузпа и поднесе купата на „червените“.

Мениджърът на шампионите Юрген Клоп, разкри на пресконференцията след мача една любопитна ситуация, която не беше уловена от камерите. Запитан дали отборът ще празнува след спечелената купа, той отговори по следния начин:

„Фактически нямаме време за това, защото играем в събота отново. Трябва да намерим начин да сме готови за този мач. След 90-ата минута, когато прозвуча последният съдийски сигнал за редовното време, Франк Лампард ме попита къде и кога ще играем следващия си мач. И аз му отговорих – събота в Саутхемптън. Той каза само „О, честито“.

„Никой не искаше допълнително 30 минути тази вечер. Те играят в неделя срещу Лестър у дома, но пък имаха мач миналата неделя, така че нямаха предимство за този мач, но за следващия ще почиват малко повече. Но ние трябва да сме готови отново и трябва да помогнем на играчите да се възстановят, за да са готови за срещата. Те не искаха да играят толкова много, беше голяма битка тази вечер“, завърши германецът.