Звездата на Челси и белгийския национален отбор Еден Азар направи шокиращо признание, че благодарение на един хамбургер се е превърнал в легенда.

Азар в момента е сред най-великите играчи, но също е допускал грешки на млади години.

През май 2012 година той приема голямо предизвикателство в кариерата си, когато подписва с Челси, но преди това трябва да завърши сезона си с Лил. В деня, в който той подписва, отива да празнува със своя съотборник Рио Мавуба до малките часове на сутринта. Дотогава няма нищо необичайно, но на следващия ден Лил има мач. „Решихме да отидем за едно питие, но ситуацията излезе от контрол. На следващата сутрин Еден все още беше пиян. Не спахме цяла нощ, а в 30-та минута на мача вече бе отбелязал хеттрик“, разказва Мавуба.

През 2011 година младият тогава футболист ядоса селекционера на страната си като първо не му подаде ръка при смяна, а след това напусна стадиона и замина да нагъва хамбургери с членове на своето семейство.

"Този хамбургер тогава ме направи легенда. Сосът му е любимият ми. Все още карам майка ми да ми носи от него, когато ме посещава в Лондон. Но, признавам си, че това тогава беше глупост от моя страна."

След случката преди осем години Азар беше наказан от селекцонера да не играе в следващите две срещи на белгийците.