Вторият кръг на английската Висша лига е към своя край. Тази вечер Кристал Палас и Ливърпул ще изиграят последният двубой от него и след това всеки един от 20-те отбора ще има изиграни по два мача.

А можем ли да кажем, че тези два кръга ни показаха тенденциите, които може да очакваме да бъдат следвани в хода на шампионата?

В събота бе изиграно първото голямо дерби. В него Челси надделя над Арсенал с 3:2, с което остана с пълен актив, докато "топчиите" са без спечелена точка и поне началото под ръководството на Унай Емери изглежда тежко.

Тежко е и за Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" загубиха с 2:3 от Брайтън и облаците над Жозе Моуриньо надвиснаха още повече.

В същото време Ман Сити започва сезона по начина, по който доминираше в изминалия. Новакът Хъдърсфийлд го усети като получи шест попадения във вратата си.

Тотнъм също взе втори успех след 3:1 в лондонското дерби с Фулъм. Уотфорд също е с 6 точки след 3:1 като гост на Бърнли. Борнемут е петият тим с пълен актив след 2:1 над Уест Хем. Ливърпул и Кристал Палас пък имат шанса също да влязат в тази група. Двубоят е тази вечер от 22 часа по DIEMA SPORT 2.

A ето и всичко най-важно от кръга в нашите видео репортажи:

Челси - Арсенал 3:2

Брайтън - Манчестър Юнайтед 3:2

Манчестър Сити - Хъдърсфийлд 6:1

Тотнъм - Фулъм 3:1

Евертън - Саутхемптън 2:1

Лестър - Уулвърхемптън 2:0

Уест Хем - Борнемут 1:2

Бърнли - Уотфорд 1:3

Кардиф - Нюкасъл 0:0