Наставникът на Челси Франк Лампард разкритикува мениджъра на Франция Дидие Дешан, след като полузащитникът Н'Голо Канте се завърна от международното задължение с контузия.

Канте, който взе участие само в четири от осемте мача на Челси във Висшата лига по време на контузия в началото на сезона, нарани слабините си по време на загрявката за квалификацията на Франция за Евро 2020 срещу Исландия миналия петък и бе отстранен от стартовия състав.

Дешан реши 28-годишния футболист да остане с френския отбор до края на международната почивка - решение, което подразни Лампард.

"След първия мач, в който бе изваден, той имаше изследвания в деня преди втория мач. Беше ясно, че няма да може да играе", заяви Лампард, след като стана ясно, че Канте няма да вземе участие в двубоя срещу Нюкасъл. 

"След това той бе сложен на пейката за следващия мач, така че това е лоша комуникация и ситуацията не е забавна."

"Това е лошо за самия Канте, който е опитен играч, печелил е Световното. Той е фантастичен играч, тъй че със сигурност можеше да се подходи по-добре."

"Нашите лекари говореха, но имаше моменти, когато не ни се казваше нищо относно състоянието на играча. Това имам предвид като казвам "лоша комуникация"."

"Разбирам, че играчите имат и международни задължения, но беше напълно ясно, че той не е готов да играе, така че беше ясно, че ще искаме да работим по неговото възстановяване."

Лампард потвърди, че освен Канте, Челси ще бъде и без защитниците Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер за гостуването на Нюкасъл, но халфовете Матео Ковачич и Рос Баркли са на разположение.