Още първият кръг от Висшата лига ще предложи на феновете на английския футбол изключителен суперсблъсък. Манчестър Юнайтед срещу Челси. Два отбора, които ще претендират за короната на Манчестър Сити.

Двубоят е от 18.30 часа и ще можете да го проследите по DIEMA SPORT 2, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.

Мениджърът на „червените дяволи” Оле Гунар Солскяер стартира своя сезон с надеждата да направи незабравима кампания. В същото време Франк Лампард търси точно същото, победа, още в дебюта си за лондончани и запомнящ първи сезон.

Арената на сблъсъка е „Олд Трафорд”, а реферът Антъни Тейлър ще има възможност тази година да се консултира с Видео асистент рефера (ВАР).

Оле Гунар Солскяер се радваше на невероятни резултати като временен наставник, но след като прие за постоянно работата, спечели само един от последните девет мача на Юнайтед за сезона, за да завърши на шесто място във Висшата лига.

Трима нови пристигнаха на помощ на мениджъра – Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс. Юнайтед продаде нападателя Ромелу Лукаку, без да замени белгиеца, което ще увеличи напрежението сред Маркъс Рашфорд, Антони Масиал и Алексис Санчес.

Любопитен факт е, че „червените дяволи” спечелиха само 2 от последните си 13 срещи във Висшата лига срещу Челси (2 победи, 6 равенства и 5 загуби), но в същото време са непобедени срещу тях у дома в 6 поредни двубоя (2 победи, 4 равенства).

За разлика от Манчестър Юнайтед, Франк Лампард нямаше лукса да пазарува звезди. Освен това мениджърът ще трябва да се справя и без най-добрия играч на Челси през последните години – Еден Азар.

Треньорът трябва да се съсредоточи върху интегрирането на много обещаващи младежи, които бяха пуснати в други клубове през последните сезони под наем. Все пак Лампард има самочувствието на мениджър, чийто тим е носител на трофея в Лига Европа.

„Можем ли да бъдем конкурентноспособни? Вярвам, че можем. Просто трябва да приемем това предизвикателство”, сподели Франк Лампард.

Освен че не успяха да победят Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд” в последните 6 срещи, Челси не съумя да отбележи и повече от един гол в тези двубои.