Единадесетият кръг на Висшата лига скоро ще бъде в историята, а той мина почти безгрешно за челниците в класирането. Манчестър Сити остана лидер и получи две точки аванс пред основните преследвачи Ливърпул и Челси. Четвъртият Тотнъм изстрада своята победа, за да остане наблизо, докато Арсенал съхрани поредицата си от 14 мача (във всички турнири) без загуба.

Изводът може да бъде само един - никой не изпуска кокала в гонитбата, която постепенно ще се ожесточава.

Борнемут – Манчестър Юнайтед 1:2

Жозе: Юнайтед представляваше един дефанзивен ужас

„Бяхме истински късметлии. На почивката резултатът беше 1:1, а спокойно можеше да бъде 2:5 или 2:6”, каза наставникът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо след края на мача. Независимо от играта, победата беше 3-а в последните 4 шампионатни мача за Юнайтед, в които тимът няма поражение. Логично манчестърци се приближиха до топ 4 и вече само 4 точки го делят от елитната четворка.

Кардиф Сити – Лестър Сити 0:1

Тъга, сълзи и тишина... преди мача на Лестър

„Лисиците” почетоха загиналия си собственик с мъчна победа. Демарай Грей вкара единственото попадение в 55-ата минута, а после посвети гола на всички 5 жертви от авиокатастрофата с хеликоптера, сред които беше и босът Вичай Сривадханапрабха.

Евертън – Брайтън 3:1

Поредицата от три поредни победи за „чайките” намери своя края на „Гудисън Парк”. Ричарлисон отново беше движещата сила за „карамелите”, реализирайки две попадения.

Нюкасъл – Уотфорд 1:0

Голям товар се свлече от плещите на „свраките”, които най-сетне постигнаха първа победа през сезона. Тежката работа по гарантирането на оцеляването тепърва предстои, а феновете поне си отдъхнаха, че клубът не е загубил тотално посоката.

Уест Хем – Бърнли 4:2

Фелипе Андерсон беше водещата фигура при гръмката победа. Бразилецът вкара два гола, а по един добавиха Марко Арнаутович и Хавиер Ернандес-Чичарито. За Бърнли свличането надолу в таблицата продължава с натрупаните 3 поредни загуби.

Арсенал – Ливърпул 1:1

Защо голът на Садио Мане трябваше да бъде признат?

Клоп: Във всеки случай направихме повече грешки от съдията

Унай Емери вярва, че Ливърпул може да стане шампион

Всички очакваха двубоят на „Емиратс” да бъде украшението на кръга, а мърсисайдци и лондончани не разочароваха. Джеймс Милнър изведе Ливърпул напред след почивката, а във финалните минути Александър Лаказет изравни. „Червените” запазиха статута си на непобеден тим в елита, но с цената на лек точков пасив спрямо Манчестър Сити.

Уулвърхемптън – Тотнъм 2:3

„Вълците” имат всички поводи да съжаляват, че не взеха нещичко от тази среща. Особено през второто полувреме Уулвс диктуваха събитията, но по-малкият им опит се оказа решаващ, а Тотнъм взе повече от важна победа.

Манчестър Сити – Саутхемптън 6:1

Ако се заиграем с прозвището на гостите, то може да заключим, че за Ман Сити нямаше нищо свято в тази среща. Шампионът на Англия се представи в пълния си блясък, като можеше да отбележи много повече от 6-те попадения.

Челси – Кристъл Палас 3:1

„Орлите” не успяха да измъкнат нещичко от второто си поредно градско дерби. Челси обаче трябваше да прибегне до включването на все още не напълно възстановения Еден Азар, за да грабне победата. Иначе Алваро Мората вкара два гола, а другото попадение беше дело на Педро.

Хъдърсфийлд - Фулъм

Кръгът приключва тази вечер от 22 часа с двубоя на "Дъ Джон Смитс Стейдиъм". Него можете да проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлай на PLAY DIEMA XTRA.