Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че вратата е отворена за Джейми Варди, ако нападателят реши да се завърне в отбора.

След разговори със Саутгейт Варди се оттегли от националния отбор след Световното първенство през 2018 г.

След като Хари Кейн напълно се наложи като първи избор за централен нападател на Англия, и двамата играчи признаха, че за Варди ще е най-добре да не играе за Англия, тъй като е малко вероятно да играе редовно.

Но Саутгейт разкри, че би обмислил евентуално международно завръщане на Варди, ако нападателят на „лисиците“ сподели, че е готов да се върне.

Варди е вкарал три пъти в първите си четири мача във Висшата лига през този сезон, след като през миналия сезон вкара 18 попадения.

„Очевидно е колко добър играч е Варди все още, а в разговорите, които водихме по онова време с него, винаги сме уточнявали, че никой от нас не затваря вратата. Просто нямаше смисъл той да пътува с нас, ако нямаше да играе, и мога да го разбера за това.”

„Ние също искахме да следим развиващите се по-млади играчи. Така че, не виждам смисъл да го връщам веднага, но със сигурност вратата не е затворена, защото той  все още е топ играч и все още вкарва важни голове в големите мачове”, заяви Саутгейт.

Саутгейт разкри, че младата звезда на Челси Тами Ейбрахам е все по-близо до нова повиквателна от Англия.  Футболната асоциация се опитва да полага усилията на Нигерия да осигури международното бъдеще на нападателя на „сините”.

Ейбрахам, който има две повиквателни за Англия, все още отговаря на условията за Нигерия, тъй като не е участвал в официални мачове.

"Мисля, че с Тами той е млад играч, който винаги сме харесвали. Знаем, че ще вкарва голове", добави Саутгейт.
„Почувствахме, че е малко рано, но наистина виждаме, че може да ни предложи много, за да вървим напред. Повикахме го през ноември 2017 г., така че, със сигурност, той знае, че това може да се случи отново. Той ни познава достатъчно добре”, заяви наставникът.