Бившият футболист на Челси Бранислав Иванович смята, че неуспехите в последно време на лондончани се дължат на липсата на собственика на клуба Роман Абрамович. Според защитника, отсъствието на благодетеля се усеща от всички.

Руският милиардер инвестира голяма част от личното си състояние, след като закупи тима през 2003 година, но сега живее в Израел, след като Великобритания засили правилата за издаването на визи за богати чуждестранни граждани.

Преди това Роман Абрамович често можеше да бъде забелязан в ложата на „Стамфорд бридж”. Липсата му сега пречи на отбора да се върне в челото на класирането, смята Бранислав Иванович.

„Това е неговият отбор. Челси се нуждае от Роман Абрамович. Това е най-важното за всички фенове. Искаме да го видим на „Стамфорд бридж”, тогава Челси отново ще бъде сред най-добрите отбори в Европа”, заяви Иванович.

„Абрамович беше един от най-важните хора в моята кариера и аз ценя всичко, което направи за мен. Винаги, когато съм имал труден момент в Челси, той винаги показваше колко вярва в мен. Дължа му много”, коментира още бившият играч на лондончани.