Звездата на Челси Еден Азар все още има болки в гърба и няма да играе в мача срещу Дарби Каунти на „Стамфорд Бридж“ за Купата на Лигата. Това съобщи помощникът на Маурицио Сари  -Джанфранко Дзола.

Белгийският атакуващ футболист пропусна мачовете на "сините" през миналата седмица срещу БАТЕ Борисов в Лига Европа и срещу Бърнли в първенството, но се очаква да бъде на линия за срещата с Кристъл Палас през уикенда.

„Той определено се чувства по-добре. Очаквам в сряда вече да може да тренира, но няма как да играе срещу Дарби. Надяваме се, че през уикенда ще можем да разчитаме на него, защото той е много важен играч за Челси", сподели Дзола.

Дзола добави, че по всяка вероятност нападателите Педро и Оливие Жиру също ще пропуснат домакинството на Дарби. Испанецът е със стомашни проблеми в последните дни, докато французинът има болки в единия крак.

„Педро продължава да има болки в областта на стомаха. Той се чувства по-добре, но продължава да има леки проблеми. Не знам дали ще е готов за мача срещу Дарби Каунти. Ще преценим неговото състояние в часовете преди срещата“, добави асистентът на Сари.

„Жиру има болки в крака и е уморен. Най-вероятно той ще пропусне мача“, продължи италианецът.

„Ампаду вече поднови тренировки и ще вземем решение дали ще се завърне в игра в мача срещу Дарби Каунти. Може да попадне в групата за двубоя“, каза още Дзола.