Второ дерби от началото на сезона в Премиършип и втори път то спира дъха на феновете. Челси изработи втората си победа от началото на сезона, побеждавайки като домакин драматично с 3:2 Арсенал, който на свой ред продължава да няма точка под ръководството на новия си мениджър Унай Емери. 

Двата тима направиха истинско шоу преди почивката, когато си вкараха четири от петте гола, а положенияа валяха и пред двете врати. Домакините поведоха до 20-та минута с 2:0 с попаденията на Педро Родригес и Алваро Мората, но позволиха бързо изравняване само в рамките на 4 минути в края на частта. 

За "артилеристите" се разписаха Хенрих Мхитарян и Алекс Иуоби, а дори можеше и обратът да стане пълен, но те не бяха точни. Победното попадение за Челси дойде малко преди края, а точен беше Маркос Алонсо и така момчетата на Маурицио Сари продължават с перфектния старт под негово ръководство. "Топчиите" пък загубиха второ поредно дерби от началото на сезона и само могат да съжаляват, че развоят беше такъв за тях. 

Двата тима се награбиха във вихрени атаки от самото начало. Първата опасност пропиля Месут Йозил в 8-та минута, когато се озова в наказателното поле, но ударът му мина близо до дясната греда. 

Още в следващата атака обаче домакините поведоха. Това се случи при невероятна контра, завършена от Педро Родригес. Тогава Жоржиньо получи топката около центъра и с перфектен пас изведе на левия фланг Маркос Алонсо на скорост. 

Испанецът пусна пас като по конец за Педро, останал фронтално срещу Петър Чех. Бившият играч на Барселона с техничен и прецизен удар не остави шансове на чешкия ветеран и откри резултата. 

В тези минути "сините" просто летяха по терена. И в 14-та минута бяха съвсем близо до удвояването на преднината. Тогава Рос Баркли се оказа в наказателното поле на чиста позиция, но ударът му мина само на 5-6 сантиметра над горната греда. 

"Топчиите" се поокопитиха и в 19-та минута стигнаха до нов шанс, но Пиер-Емерик Обамеянг не можа да се разпише от чиста позиция и топката прелетя над вратата. И пак "топчиите" бяха наказани при следващата атака след такъв пропуск. 

В 20-та минута Сесар Аспиликуета пусна страшен пас през половината терен за Алваро Мората и го изведе сам срещу Шкодран Мустафи. Испанецът финтира съперника и после с техничен удар преодоля Петър Чех за 2:0. 

И вместо да довършат съперника, след като бяха в такъв огромен подем, "сините" отпуснаха газта. И позволиха на "артилеристите" не просто да живнат, а да вземат инициативата след 30-та минута. 

Крайните бранители на Челси просто отсъстваха в тези минути, а Хенрих Мхитарян, Пиер-Емерик Обамеянг и Алекс Иуоби ги разминаваха, както поискат. Мхитарян изпусна шанс в 31-та минута, но малко след това се реваншира. 

В 37-та минута арменецът намали на 1:2. Тогава домакините не можаха да изнесат топката, Гранит Джака я отне и намери Алекс Иуоби на левия фланг. Той опита да центрира, но топката рикошира в защитник и стигна точно на крака на Мхитарян. Той отправи страхотен изстрел в ъгъла на вратата, Кепа докосна топката, но не достатъчно да я избие - 1:2. 

Само четири минути след това обратът стана факт. Мхитарян направи страхотен пробив отдясно, подминакато малка гара защитника на съперника и свърна топката към точката на дузпата, където непокрит беше оставен Алекс Иуоби. Нападателят с прекрасен изстрел преодоля за втори път Кепа - 2:2.

До почивката "артилеристите" имаха още поне три подобни шанса, изработени по подобен начин и само късметът покри Челси. При един от ударите на Пиер-Емерик Обамеянг топката мина на сантиметри от страничната греда. 

Така почивката дойде при равенство 2:2, а интригата се разплете едва през втората част, която също беше изпълнена с емоции, макар и не с толкова много голове, както първото полувреме. 

В началото на втората част Педро можеше да върне преднината на тима си, но ударът му мина над вратата. Малко след това и Рос Баркли се озова на стрелкова позиция, но Петър Чех се намеси и изби. 

"Артилеристите" пък дори вкараха трети гол, но той беше отменен в 58-та минута заради засада. Повторенията показаха, че Обамеянг е с една идея зад последния защитник при подаването към него и съвсем логично попадението не беше зачетено.  

Последваха равностойни минути, в които все пак имаше малко преимущество за Челси, но и пропуските се редуваха пред Чех. Удар на Давид Луис от пряк свободен удар беше спасен от Чех, а в 79-та минута и Н'Голо Канте не можа да се разпише от чиста позиция, а топката мина над вратата. 

Натискът на "сините" даде резултат в 81-та минута. Тогава влезлият като резерва Еден Азар показа поредния си миг брилянтност и пусна страхотен пас за Маркос Алонсо в наказателното поле, който преодоля Чех за 2:1 и сложи точка на спора. 

До края "топчиите" тръгнаха напред да търсят нов обрат, но при една контра Оливие Жиру можеше да сложи точка на спора. Ударът му обаче беше избит от Чех. Последният шанс в мача беше изпуснат от Арсенал в 90-та минута, когато ударът на Аарън Рамзи мина на сантиметри над вратата. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и така Челси се поздрави с победата и вече има 6 точки. Арсенал пък остава без никакъв актив след първите два кръг и времето след Арсен Венгер започва по много тежък начин. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Челси: Кепа Арисабалага, Маркос Алонсо, Давид Луис, Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета, Рос Баркли, Жоржиньо, Н'Голо Канте, Педро Родригес, Алваро Мората, Уилиан;

Резерви: Уили Кабайеро, Андреас Кристенсен, Оливие Жиру, Еден Азар, Матео Ковачич, Виктор Моузес, Давиде Дзапакоста;

Арсенал: Петър Чех, Ектор Бейерин, Сократис Папастатопулос, Шкодран Мустафи, Начо Монреал, Матео Гендузи, Гранит Джака, Хенрих Мхитарян, Месут Йозил, Алекс Иуоби, Пиер-Емерик Обамеянг;

Резерви: Бернд Лено, Мохамед Елнени, Александър Лаказет, Щефан Лихтщайнер, Аарън Рамзи, Лукас Торейра, Дани Уелбек;