Нападателят на Челси - Оливие Жиру, заяви, че от една страна се притеснява да играе без фенове, но от друга е щастлив отново да бъде със съотборниците си.

Футболното първенство на Англия ще се поднови на 17 юни след близо 3-месечна пауза заради пандемията от коронавирус, но на стадионите няма да бъдат допускана публика.

"Започнахме тренировки на 19 май. Чудесно е да се върнем на терена, да видим съотборниците си отново и да играем футбол. Всичко това ми липсваше", коментира Жиру в интервю за официалния сайт на УЕФА.

"Всичко е много необичайно. Работим в групи от петима души, трябва да спазваме разстояние от най-малко два метра, което означава, че физическият контакт е изключен. Два пъти седмично ни тестват за коронавирус. Не използваме съблекални, не взимаме душ. Трябва да се преоблечем преди да се приберем вкъщи, а в момента е много горещо", добави френският нападател.

"Липсваха ми срещите с близките, освен семейството, с което живеех тук. Нямаше ресторанти и излизания извън къщата, а исках да бъда на чист въздух. Нямаше пътувания до музеи с децата, харесва ми, когато учат нови неща. Дъщеря ми задава куп въпроси за всичко наоколо и обичам да споделям нещо с нея. Липсват ми мачовете, адреналина, феновете. Притеснявам се от перспективата да играя без публика. Но всичко е наред, всички роднини са здрави, така че не е редно да се оплаквам", каза още Оливие Жиру.