Футболистът на Челси - Оливие Жиру, изрази радостта си от това, че ще продължи да защитава зветовете на отбора от Западен Лондон. Въпреки че 33-годишният нападател не е първи избор на Франк Лампард, преди месец Жиру удължи договора си със "сините" и ще носи фланелката на тима поне още един сезон. 

"Просто преразгледах възможностите си и видях, че мениджърът върна вярата си в мен", заяви Жиру пред официалния сайт на Челси. 

"Ето защо клубът ми предложи да удължа договора си. Което ме зарадва много, защото аз съм щастлив тук. Искам да продължа да печеля трофеи и да покажа на треньора, че може да разчита на мен." 

"Освен това, заедно с цялата история с коронавируса, наистина не се чувствах окей да пътувам някъде в чужбина заедно със семейството си. Мисля много за качеството на живот на семейството си", допълни французинът. 

"Щях да си тръгна през януари, защото не играех много, а ми се искаше да съм част от отбора на Франция за предстоящото Европейско. Почти напуснах, но мисля, че Господ пожела да остана в Челси. Треньорът ми каза, че не може да ме пусне, защото няма с кого да ме замени. Всички го знаеха, но той ми каза, че ще получа повече шанс. Той удържа на думата си, така че сега е мой ред да му докажа, че наистина може да разчита на мен", завърши нападателят.