Челси подчини Манчестър Юнайтед в коронния мач на 11-ия кръг на Висшата лига, а единственото попадение отбеляза Алваро Мората. Испанецът вгорчи новото завръщане на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж“, а испанското издание Marca направи важно напомняне.

От медията коментират, че голът, което заби бившият нападател на Реал Мадрид във вратата на „червените дяволи“ наранил повече от обикновено Специалния, а причината се корени в отминалите години.

Полюсните емоции в големия тактически дуел

Оказва се, че именно португалският специалист е човекът, който дава дебют на Мората в Примера дивисион. Случва се на 12 декември 2010 година, при гостуването на Кралския клуб на Сарагоса. „Белите“ побеждават с 3:1 с попадения на Месут Йозил, Кристиано Роналдо и Анхел ди Мария. Именно аржентинецът отстъпва мястото си в 89-ата минута и Мората записва първите си минути в Ла Лига.

Кадри от голямата битка между Челси и Юнайтед 

Въпреки че, години по-късно пътищата на Реал и Моу се разделят, Моуриньо продължава да следи изкъсо случващото се с Мората. А през лятото на 2017-а, тимът от Театъра на мечтите прави опит да го привлече. Всичко е заради Моуриньо, който настоява да има родения през 1992 година атакуващ футболист в редиците си, но до сделка така и не се стига. В крайна сметка Мората парафира с Челси. А от началото на кампанията в Премиърлийг има 10 мача. Отбелязал е и седем гола.