Лондонският Челси надви с 2:1 като гост Нюкасъл в трети мач за двата отбора от английската Висша лига. Първото полувреме не ни предостави голове, като попаденията паднаха в последния четвърт час на срещата на „Сейнт Джеймсис Парк”. Еден Азар даде аванс за „сините” в 76-ата минута след дузпа, а Хоселу изравни резултата в 83-ата след спорен гол. Деандре Йедлин си отбеляза автогол в 87-ата минута, който донесе успеха за хората на Маурицио Сари. След тази победа Челси е третият отбор, който има пълен актив от точки. Ливърпул и Уотфорд са другите два тима, като мърсисайдци са начело в класирането, докато Челси е трети. Нюкасъл от своя страна е 16-и с една точка.

Голът на белгийския плеймейкър за Челси пък е 70-ия за него в кариерата му при „сините” и по този начин задмина третия в историята Джими Флойд Хаселбанк. Франк Лампард е първи със 147 попадения, докато Дидие Дрогба е със 104.

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес разчете на 5-4-1 в мача срещу Челси, поставяйки новото попълнение Саломон Рондон на върха на атаката. Мохамед Диаме и Ки пък спираха набезите на атакуващите футболисти на Челси в средата.

Маурицио Сари стартира с 4-3-3, като дебют за Челси направи Матео Ковачич, който стартира от първата минута. Току пред Ковачич започна и голямата звезда на лондончани Еден Азар, който за пръв път стартира от самото начало за „сините”.

Първото сериозно положение дойде за Нюкасъл, след като Джейкъб Мърфи получи топката от Шелви. Първият стреля от дистанция и принуди Кепа Арисабалага да се намесва за пръв път.

Постепенно Челси наложи сериозен натиск на Север и принуди Нюкасъл да се брани дълбоко. В 24-ата минута Азар стреля фронтално срещу Мартин Дуравка, но опитът премина встрани.

Новото попълнение на Челси Жоржиньо се представи на феноменално ниво, като бе съществена част в устремения към гола лондонски тим.

В 34-ата минута Саломон Рондон бе много близо до това да открие резултата на „Сейнт Джеймсис Парк”. Дъмет центрира отляво към Рондон, който засече добре, но ударът не бе в очертанията на вратата. Малко по-късно Педро стреля от наказателното поле на „свраките”, но стражът на „джордитата” улови.

През втората част събитията на терена не се промениха, като Нюкасъл продължи да се брани дълбоко, а това затрудняваше много играчите на Маурицио Сари, които трудно създаваха положения пред вратата на „свраките”.

Първият сериозен шанс дойде в 72-ата минута, след като бранителят Антонио Рюдигер стреля много силно от разстояние и разтресе напречната греда на Мартин Дубравка, а три по-късно главният съдия даде дузпа за лондончани. Маркос Алонсо бе препънат от Шер в наказателното поле и Азар откри резултата след прецизно изпълнение - 0:1.

Седем по-късно феновете на „свраките” се израдваха, след като Хоселу изравни резултата. Деандре Йедлин се пребори с Оливие Жиру на границата на наказателното поле, макар на повторенията да се видя, че футболистът на Нюкасъл нацели с лакът брадичката на Жиру. Съдията пропусна това, а Йедлин центрира към Хоселу, който изпревари Давид Луиш и изравни – 1:1.

Радостта за „джордитата” трая точно четири минути и сякаш съдбата си го върна на Йедлин. Маркос Алонсо се завъртя по диагонала и стреля с неудобния си десен крак, а топката отиваше встрани от вратата. Преди това Йедлин игра с топката и след неговата намеса тя влетя в мрежата на Дубравка. Зад десния бранител на Рафа Бенитес „причакваше” Рос Баркли, който може би щеше да довкара, но автоголът бе факт – 2:1 за Челси.

По този начин новият мениджър на Челси Маурицио Сари записа трета поредна победа за новия си отбор във Висшата лига, докато Рафа Бенитес още не познава вкуса на победата с Нюкасъл през настоящата кампания.

В идния кръг Челси приема Борнемут, докато Нюкасъл ще гостува на Манчестър Сити.