Трансферното ембарго, наложено върху Челси от страна на ФИФА, остава в сила и клубът няма да може да привлича нови попълнения през това лято. Тази новина е изненадваща, тъй като лондончани внесоха официално жалба в Спортния съд в Лозана срещу това решение. 

По принцип тази жалба трябваше да отложи изпълнението на санкцията до произнасянето на последната инстанция в Швейцария. Но "сините" не са поискали специално замразяване на наказанието си в документите пред съда и така няма да могат да регистрират нови играчи това лято. 

Очакванията на Челси бяха Спортният арбитражен съд да се произнесе възможно най-скоро след подаването на жалбата. Но съдебният орган публикува графика си до 14 август, а в него няма заседание по казуса на лондонския клуб. Така до 9 август, когато затваря трансферният прозорец в Англия, "сините" няма да могат да привличат играчи. 

Според английските медии, липсата на желание от тяхна страна за замразяване на наказанието, наложено от ФИФА, е заради надеждата, че по този начин съдът в Лозана ще го намали наполовина. Това означава, че през януари Челси ще може да се впусне в трансферни битки, но въпросът е дали няма да е твърде късно.