Английската футболна асоциация глоби мениджъра на Челси Антонио Конте с 8 хиляди паунда заради непристойното му поведение в мача срещу Суонси (1:0) от 14-ия кръг на Висшата лига, заради което италианецът бе изгонен от скамейката.

Конте заяви след наложената му финансова глоба той е принуден да отмени празненствата по повод рождения ден на неговата жена.

Мениджърът на Челси прие наказанието и поднесе своите извинения на четвъртия съдия Лий Мейсън и на главния арбитър Нийл Суорбрик.

„Моята съпруга е бясна. Рожденият ѝ ден е след ден, а аз ѝ казах, че заради санкцията, която ми наложиха няма да мога да ѝ купя подарък“, разкри Конте.

Когато Конте бе попитан от какво е червеното под лявото му око той отговори с шега: „Моето око? А да, от удара, който получих от жена ми!“

Конте прие порицанието и си плати глобата

„Тя беше на мача срещу Суонси и бе много трудно да ѝ обясня как стоят нещата. Тя беше с моята дъщеря на трибуните. Опитах се да ѝ кажа, че нищо страшно не се е случило, но бе трудно да маскирам ситуацията“, каза още Антонио Конте.