Той може да стана световен шампион през лятото, може да има и две титли на Англия с Лестър и Челси, но за пореден път доказа, че е обикновен човек от народа и може да намери дума с всекиго. Това си пролича и през изминалия уикенд. 

Неговият Челси изигра важен мач с Кардиф, а халфът беше на терена през всичките 90 минути. И след края на битката получи кратък отпуск, за да отиде до Париж да се срещне със семейството си. Но заради задръстванията в Лондон, изпусна влака до френската столица. 

Канте, който е силно религиозен мюсюлманин, потърсил на телефона си най-близката джамия, за да отправи вечерната молитва. И като се озовал в нея, попаднал на група фенове на Челси, които веднага го разпознали. 

След молитвата те го поканили у дома си, а Канте се навил веднага. Футболистът и феновете на лондончани вечеряли ориз с къри, а после играли няколко часа на електронни игри. И накрая седнали да гледат репортажи от всички мачове в Премиършип от събота с всички голове в тях. 

Феновете се похвалиха с тази история в социалните мрежи и похвалиха Нголо Канте за земното му поведение и го определиха като истински добряк и скромен човек, нищо че е основната фигура в състава на Челси и е звезда от световен мащаб.