Преди сблъсъка между Челси и Барселона тази вечер, всички си задават въпроса: кой от футболистите на "сините" може да спре звездата на каталунците Лионел Меси?

Кои клубове освен Челси проклеха Меси за голова суша?

Легендата на Челси Франк Лампард разкрива отговора. Според бившия капитан на лондончани единствено Н'Голо Канте има необходимите качества, за да укроти дребния, но свръх опасен звяр на каталунците. 

Припомняме, че аржентинецът има да покрива високи изисквания и голямо напрежение тегне на плещите му преди двубоя от осминафиналите на Шампионската лига. 

16 невероятни факта преди Челси – Барселона

Лео така и не е съумял да се разпише срещу "сините", макар да е играл в цели осем мача срещу тях. Тази вечер всички погледи ще са вперени във 30-годишният Меси, който по всяка вероятност ще търси заветното попадение срещу Челси.

"Винаги този, който е най-близко до него, трябва да поеме отговорността и да го опази, защото в мига, в който го оставиш да надигне глава и да тръгне на спринт, нямаш шанс да го спреш. Твърдя това от личен опит", каза Лампард.

Меси не стъпвал във фитнеса

"Има периоди, в които просто трябва да се оттеглиш. Проблемът е, че когато играеш у дома, всички искат да видят от теб доминация. Играчите им обаче са много добри и понякога се налага да се прибереш в полето си, за да не им дадеш пространство да играят", допълни той.

"Това всъщност е добра стратегия за Челси. Н'Голо Канте ще пасне идеално и ще бъде ключовата фигура в състава. Той играе в средата на халфовата линия и притежава нужните качества. Много е бърз", заяви още Лампард