Все по-сигурно е, че Кепа Арисабалага ще се раздели с Челси. Техническият директор на "сините" - Петър Чех, е натоварен с важната задача да намери нов страж за тима, след като рекордноскъпият испанец не отговаря на очакванията на Франк Лампард. 

25-годишният вратар така и не успя да покаже на какво е способен след поредица от грешки под рамката, които костваха на Челси голяма част от допуснатите голове през кампанията. 

Отборът от Западен Лондон е свързван с редица вратари на европейски отбори, а последното име в списъка е Марк-Андре тер Стеген, който според ESPN е силно увещаван от Чех да акостира на "Стамфорд Бридж". 

"През великите години на отбора сме имали страхотни вратари. Това трябва да е и мотивацията на Кепа, да бъде подобна личност за клуба, да е част от успеха на отбора", заяви Лампард. 

"Какво оценявам в един вратар ли? Като начало, трябва да пази топката извън мрежата си. Може би ще го приемете като остаряла идея, но най-важната задача на вратаря е именно това - чистата мрежа. Разбира се, че няма как винаги да се случва, но той трябва да се старае", допълни специалистът.