Ръководството на Челси по никакъв начин не възнамерява да плаща неустойка на мениджъра Антонио Конте, каквато той следва да получи по силата на своя договор при уволнение. Вместо това английският клуб планира да съди специалиста, а мотивът им е финансови загуби покрай сагата с Диего Коста.

Ситуацията около мениджърския пост при „сините” се влачи вече седмици наред. Английският клуб на практика има договорка с Маурицио Сари, който на своя страна трябва да намери начин да договори разтрогване с Наполи по взаимно съгласие, за да прекрати договора си с „везувиани”.

Ситуацията не е лека, за Челси, защото клубът е изправен под угрозата да плаща и за двамата тактици. Ако Конте и неговият щаб бъдат уволнени преди юни 2019 година, то „сините” трябва да им платят общо 11 милиона евро. В същото време Наполи изисква парична компенсация, за да пусне Сари.

Очевидно на „Стамфорд Бридж” нямат излишни пари за харчене, затова собственикът Роман Абрамович е натоварил адвокатите си с мисията да докажат пред съда, че Конте всъщност дължи пари на клуба заради начина, по който пропъди Диего Коста.

Всички знаят за случая от миналото лято, при който Конте  уведоми чрез СМС нападателя, с когото вече бяха изпаднали в конфликт, че няма да разчита на него през новия сезон. В отговор испанският национал се отдаде на ваканция в родната Бразилия и отказа да се върне, докато Челси не го спазари за продажба в Атлетико Мадрид срещу 66 милиона евро.

Лондончани смятат, че този акт ми е коствал пари и ги е поставил в много слаба позиция при преговорите с Атлетико.

Още по темата: 

Челси ще плати компенсация от 9,5 млн. на Конте

Президентът на Наполи: Никой от Челси не е водил преговори за Сари

Азар: Искам да знам кой ще води Челси

Антонио Конте сряза Реал Мадрид