Нападателят на Челси Тимо Вернер увери, че ще бъде готов за мача от Висшата лига с Ливърпул на 20 септември, въпреки получената срещу Брайтън травма.

Вернер дебютира за "сините" в първенството на Англия и игра цял мач, като помогна на отбора си да победи "чайките" с 3:1. Именно германецът изработи дузпата, с която лондончани откриха резултата в средата на първото полувреме.

Вернер получи контузия в епизод със стълкновение с вратаря на домакините Матю Райън, но обеща да се възстанови за двубоя през уикенда.

"Вратарят им ме ритна директно в мускула и това бе много силен удар. През остатъка от мача изпитвах силна болка. Не можех да правя някои движения, тъй като мускулът беше много напрегнат, но се радвам, че победихме. В рамките на седмицата ще се оправя", закани се германският стрелец. 

Изиграхме добър мач, добре играхме и съм радостен от изработената дузпа, тъй като това беше много важно. Дали ще съм готов за Ливърпул? Разбира се. За мачове от такъв род винаги си готов", заяви Вернер пред Evening Standard. /БГНЕС