Нападателят Тимо Вернер не дава вид, че се готви за напускане на Челси. Някои медии информираха, че той може да бъде продаден, като се говореше за интерес от страна на Байерн (Мюнхен).

Германският национал даде интервю за официалния сайт на лондончани, в което даде да се разбере, че се готви за нов сезон със синята фланелка. Вернер постоянно беше критикуван за изявите си през миналия сезон, когато направи множество пропуски, но в крайна сметка вкара 12 гола и подаде за 15 други в 52 срещи във всички тиурнири. 

“Лично аз искам да реализирам малко повече попадения в сравнение с предишната кампания, която не беше най-добрата ми - заяви Вернер. - И все пак главната ми цел е да помагам на тима възможно най-много, за да можем да побеждаваме. Завръщането на феновете по стадионите ще бъде нещо специално, защото е хубаво да чуваш как скандират името ти. Това важи особено за мен заради проблемите ми през изминалия сезон.”

Тимът на Томас Тухел завърши с триумф в Шампионската лига, като футболистите са “гладни” за още успехи.

“Искаме някакъв трофей, няма значение какъв. Най-доброто би било нова ШЛ, но и Премиър лийг е голяма цел. Едно от тези е нещото, към което се стремим”, добави Вернер.