Испанският нападател Алваро Мората напредва със своето възстановяване от контузията, която получи в дербито срещу Манчестър Сити (0:1) на „Стамфорд Бридж“. В лагера на Челси се надяват голмайсторът да бъде готов за предстоящия мач от Шампионската лига срещу Рома, който е през седмицата. 
В същото време Дани Дринкуотър изглежда в добра форма и напредва с процеса си на възстановяване от контузията, която отложи неговия дебют за Челси. 

„Надявам се Мората да бъде готов да се завърне в игра много скоро. Мисля, че той ще бъде на линия за следващия ни мач срещу Рома“, коментира Конте. 

„Дринкуотър бележи прогрес, но все още не е готов. Ние трябва да подходим с търпение към него“, добави мениджърът на Челси. 

„Канте предстои да премине допълнителни прегледи през следващата седмица, за да видим дали има подобрение на неговото състояние след травмата, която получи в мача на Франция срещу България. Неговата липса е голяма загуба за нас, защото много добре знаете колко важен е Канте за Челси. Ние нямаме друг футболист с неговите характеристики. Периодът ни е много натоварен с мачове и не сме късметлии, защото разполагаме само с Бакайоко и Фабрегас“, каза още италианецът.