След фантастичното представяне на Алваро Мората в Челси и хеттрика, който нападателят отбеляза при победата с 4:0 над Стоук Сити в мача от шестия кръг на Премиършип, на Острова са сигурни, че Диего Коста е останал в историята.

Мората блести при нов успех на Челси

Натуралиизраният испанец се раздели със „сините“ от Лондон, като се завърна в Атлетико Мадрид, а търканията, които имаше с мениджъра си Антонио Конте, не останаха в тайна.

Силният старт на Мората с екипа на Челси, както равносметката след първите шест мача във Висшата лига, която е шест гола, медиите в Англия побързаха да жегнат бившия голмайстор на тима.

Евертън изскочил с щедра оферта за Коста в края на трансферния прозорец

Някои от най-големите издания засегнаха темата, а едно от на най-често срещаните заглавия е „На кого му е нужен Диего Коста?“.

Telegraph пък написа: „Диего Коста е в историята, докато Мората прави хеттрик“.

В този контекст са и размишленията в материала на Mirror посветен на мача: „ Челси показа, че има живот и след Диего Коста с победа във Висшата лига, при която Мората напарви хеттрик“. 

Същевременно Диего Коста мина медицински тестове в Атлетико. Нападателят се появи на стадион „Уанда Метрополитано“ при шампионатната победа на „дюшекчиите“ с 2:0 над Севиля и бе бурно приветстван от феновете. 

Атлетико Мадрид няма прошка на новия си стадион