Челси е заплатил повече от 26 млн. панда за уволнението на Антонио Конте. Последните счетоводни данни на клуба от Висшата лига показват, че те са платили общо 26.6 млн. паунда в компенсация на бившия мениджър на тима Конте и треньорския му щаб.

Припомняме, че италианският специалист бе уволнен от „сините“ през юли 2018 след две години начело, като по-късно бе заменен от своя сънародник Маурицио Сари. Бившият национал на Италия Конте изведе Челси до титлата във Висшата лига през 2017, но бе освободен от поста година по-късно при 12 оставащи месеца от договора му, след като тимът остана пети в подреждането и не успя да се класира за Шампионската лига. Конте, който в момента води Интер, изведе лондончани и до ФА Къп през 2018, след победа над Манчестър Юнайтед с 1:0 във финала.

„Изключителни позиции през текущата година от 26 млн. паунда са свързани с промените по отношение на ръководството и треньорския щаб, заедно със свързаните с тях съдебни разходи“, се разкрива в последните счетоводни данни на Челси за сезона, приключващ на 30 юни 2019. Челси е заплатил над 90 млн. паунда в компенсации на уволнени мениджъри, след като Роман Абрамович пое собствеността на клуба през 2004. /БГНЕС