Футболистът на Челси Уилиан е категоричен, че никога няма да последва своя сънародник Оскар в Китай. Бразилецът обича живота в Лондон и под ръководството на новия мениджър Антонио Конте се чувства повече от щастлив. Той няма никакви намерения да напуска „Стамфорд Бридж“, въпреки многомилионните оферти от китайското първенство.

„Щастлив съм за Оскар. Той искаше да продължи кариерата си в Китай. Разбира се, че той ще спечели много пари там. Аз обаче не мисля за подобна стъпка в моята кариера. За мен е най-важно да съм щастлив. Обичам да играя за Челси, обичам клуба, както и Висшата лига. Моето семейство се чувства щастливо тук. Аз имам всичко, от което имам нужда. Няма отбори в Европа, които харесвам. За мен има само Челси“, сподели Уилиан.

„Когато моята майка почина, за мен бе много трудно. Аз имах психически, но и физически трудности. Загубих девет килограма от теглото си. Сега нещата се развиват добре и аз си върнах увереността. Чувствам се добре“, добави футболистът на Челси.

Уилиан има 6 гола в 19 мача за Челси през този сезон и помогна на „сините“ да постигнат поредицата от 13 поредни победи в Премиършип. Челси е лидер в класирането с 9 точки пред втория Тотнъм и с 10 пред третия Манчестър Сити.

„Антонио Конте работи много усърдно с нас. Той ни подоготвя много внимателно за всеки един мач. Ние излизаме във всеки един двубой с точния план за действие. Той има различни методи за тренировка в сравнение с Жозе Моуриньо. Конте е и с различна философия за футбола. Той е по-голям мотиватор от Жозе и очаква от нас да се раздаваме напълно на терена. Моуриньо е невероятен мениджър също. Той спечели много трофеи с Челси, но сега Конте работи много добре и продължаваме да печелим, а това е много важно за нас.“

„Когато дойде нов мениджър, винаги е трудно да промени всичко и той да потръгне в правилната посока, така че да постигаме успехи. В началото не всичко за нас беше перфектно. Важното е, че успяхме постепенно да подобрим резултатите си и да направим тази невероятна поредица от победи. Последният сезон беше лош за нас. Не знам точно защо. Ние започнахме слабо, загубихме твърде много играчи и не успяхме да скъсим дистанцията в моментите, в които имахме възможност. През този сезон ситуацията е много по-добра. Ние не играем в европейските клубни турнири, но всички искаме да играем отново в Шампионска лига. Ако продължаваме да се представяме добре, ще се върнем в турнира съвсем скоро“, каза още Уилиан.