Уилиан заяви желанието си да удължи „перфектния” си престой в Челси. Договорът на бразилското крило е в последните си 12 месеца преди изтичане и тепърва ще се предлага удължаване.

На 31-годишния футболист ще бъде позволено да разговаря с чуждестранни клубове през януари, но Уилиан има желание да остане на "Стамфорд Бридж", като дори мечтае да спечели Шампионска лига с отбора от Лондон.

"Аз искам да остана", каза Уилиан пред „Evening Standard”. „Остава ми една година и искам да остана, защото обичам да играя за Челси. Обичам този клуб, обичам Лондон, моето семейство също го харесва. Тук съм вече шест години, така че всичко е идеално за мен. Разбира се, има още нещо, което искам да направя в Челси, и това е да спечеля Шампионската лига.”

"Искам да печеля титли тук, да играя повече мачове, да вкарам повече голове. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си”, заяви бразилецът.

Досега Уилиан има 296 мача за Челси, в които е отбелязал 52 гола и направил 53 асистенции. Бразилецът взе участие в четири от мачовете на Челси през този сезон,  но тепърва ще влезе в състава на Франк Лампард.

След като се присъедини към „сините” от Анжи Махачкала през 2013 г., Вилиан печели Висшата лига два пъти, Купата на ФА, Купата на лигата и Лига Европа.