Уест Хем грабна драматично лондонското дерби срещу Челси с 3:2 в седмицата, в която тимът празнува 125-ия си рожден ден. Двубоят беше част от 32-ия кръг на Висшата лига и изходът му завърза още повече битката за местата даващи право на участие в Шампионската лига.

В 34-ата минута на двубоя Томас Сучек вкара гол за "чуковете", но попадението беше отменено заради засада. 
Челси успя да открие резултата в 42-ата минута. Уилиан вкара от дузпа за нарушение срещу Пулишич в наказателното поле на съперниковия тим.

Домакините обаче изравниха още преди почивката. Отново Сучек реализира, но този път голът бе редовен. Той засече с глава центриране от корнер на Боуен.

През второто полувреме Уест хем излезе напред в резултата. В 51-ата минута Боуен пусна много добър пас по земя и Антонио засече топката във вратата на "сините" от Лондон.

Уилиан обаче изравни за Челси, когато в 72-ата минута той изпълни перфектно пряк свободен удар и препарира вратаря на "чуковете" - Фабиански. 

Уест Хем ликуваше в края, след като в 89-ата минута Антонио изведе по чудесен начин Ярмоленко сам срещу вратаря на Челси. Нападателят го преодоля хладнокръвно и направи подарък за "чуковете", които на 29 юни станаха на 125 години.

Челси остава на четвърто място в класирането с актив от 54 точки. С две по-малко са Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън. Лестър остава на трета позиция с 55. С победата Уест Хем диша малко по-спокойно като тимът е 16-и с 30 точки - три повече от Астън Вила и Борнемут.