Търпението на спортно-техническия щаб на Челси към нападателя Алваро Мората се е изчерпало и от клуба ще търсят нов нападател през януарския трансферен пазар, съобщава "The Sun".

Испанецът премина от Реал Мадрид в Челси през лятото на 2017 г. за 65 млн. паунда, но така и не успя да се адаптира по най-добрия начин към тима на "сините".

През този сезон испанецът е реализирал 3 гола в 11 мача за тима от "Стамфорд Бридж". В първия си сезон с екипа на "сините" Мората вкара 15 гола в 48 срещи.

От Челси обаче не могат да чакат повече и ще започнат по-усилено да търсят човек, който не само да осигурява поне по 20 гола на сезон, но и да бъде допълнение към креативната мощ на тима в предни позиции. Особено в момент, в който Челси преследва титлата във Висшата лига.

Една от алтернативите на Маурицио Сари в настоящия състав на лондончани е французинът Оливие Жиру, който умело е използван като №9. Белгиецът Миши Батшуай пък така и не успя да се задържи в Западен Лондон и в последната година бе отдаден под наем в Борусия Дортмунд и Валенсия, където играе и в  към този момент. 

Според медиите в Англия варианти пред Челси за заместник на Мората биха могли да бъдат Робърт Левандовски от Байерн Мюнхен, Един Джеко от Рома или Карим Бензема от Реал Мадрид. През лятото тимът така и не пожела по-настоятелно аржентинеца Гонсало Игуаин, който отиде в Милан.