Вече бившият мениджър на Челси Томас Тухел наруши своето двугодишното мълчание в Twitter, за да коментираза първи път своето уволнение от „сините“. Германецът беше уволнен след слабия старт на сезона във Висшата лига и загубата от Динамо Загреб в Шампионска лига с 0:1. Новите американски шефове на лондончани назначиха Греъм Потър на мястото на бившия наставник на Борусия Дортмунд и ПСЖ.

„Това е едно от най-трудните изявления, които някога е трябвало да напиша, и едно от тези, които се надявах, че няма да имам нужда от много години. Съкрушен съм, че времето ми в Челси приключи“, написа Тухел.

„Това е клуб, в който се чувствах като у дома си, професионално и лично. Благодаря на всички в клуба, играчите и феновете, които веднага ме накараха да се почувствам добре дошъл“, добави той.

„Гордостта и радостта, които изпитах, когато спечелихме Шампионската лига и Световното клубно първенство, ще останат с мен завинаги. За мен е чест да бъда част от историята на този клуб и спомените от последните 19 месеца ще имат специално място в сърцето ми“, написа Тухел.