Нападателят Тами Ейбрахам няма да получи повече игрово време, просто защото иска да играе на европейското първенство по футбол. Това заяви мениджърът на Челси Томас Тухел и добави, че личните амбиции на играчите му не го вълнуват.

23-годишният Ейбрахам, който е водещият голмайстор на тима през този сезон с 12 попадения, има периферна форма в състава след идването на Тухел през януари. През последния месец таранът трябваше да лекува и травма в глезена, която допълнително ограничи игровите му прояви, а с това и шансовете за попадане в състава на Англия за Евро 2020.

"Не мога да вземам решения само на база на личните цели на играчите", каза Тухел преди визитата на Кристъл Палас в събота.

"Вратарят Кепа Арисабалага също иска да играе на европейското, но това няма как да повлияе на решението ми кои играчи да пускам в игра. Аз правя това, което вярвам, че е най-добро за Челси. Тами преминава през труден период. Той няма влиянието върху играта, което изискваме от него. След това дойде и контузията му и той загуби възможността да се бори за мястото си. Намираме се в решителната част на сезона и е трудно да вкарваме във форма играч с контузия. Всичко зависи от Тами. Ние изискваме много от него, но и той има високи цели", обясни германският мениджър.

Той каза, че все още не е загубил вяра в рекордните покупки от лятото Кай Хаверц и Тимо Вернер, въпреки че и двамата германски национали се представят далеч под очакванията в първия си сезон в Англия.

"Вижте по какъв начин играе Порто, те затрудняват всеки съперник. Не е най-лесното нещо да им вкараш гол, но Кай и Тимо имаха голямо влияние върху играта ни в защита, защото тичаха много. Не сме загубили вяра в тях. Ние вярваме, че понякога е трудно да оказваш нужното влияние върху играта", завърши Тухел.

Челси заема пето място във Висшата лига с 51 точки, на една зад четвъртия Уест Хем.