Мениджърът на Челси Томас Тухел разказа за взаимоотношенията си със сънародника си Юрген Клоп. Двамата утре ще се изправят един срещу друг, когато Ливърпул приеме лондончани в мач от Висшата лига. Тухел мина по пътя на колегата си, като първо работи в Майнц, а след това го наследи в Борусия Дортмунд.

"Познаваме се, но вероятно не толкова добре, колкото всички си мислят. Аз пристигнах в академията на Майнц в годината, в която напусна, така че не се срещнахме. Видяхме се на един мач, с който изпращахме играч, с когото и двамата бяхме работили. Тогава говорихме и беше много весело", сподели Тухел.

"В момента, в който влизаш във Висшата лига, ставаш част от състезание с най-добрите отбори и най-добрите треньори и един от тях е Юрген. Той се е доказал в много клубове. Ставам сутрин от леглото, защото за мен е предизвикателство да се изправя срещу него и останалите.

"Юрген преобразява всеки клуб в едно цяло и е голяма част от клуба, от историята. Той влиза в сърцата на феновете и остава там дори когато напусне. Между него и играчите винаги има съюз. Подобно е при Диего Симеонев Атлетико Мадрид, те са много задружни", каза още бившият треньор на Пари Сен Жермен.