Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че вярва, че клубът прави всичко възможно, за да помогне на изпитващия затруднения Ромелу Лукаку. Тухел призова белгийския национал да върне бързо най-добрата си форма. 28-годишният нападател е отбелязал само пет гола в 13 мача от Висшата лига, които изигра след трансфера си в Челси от Интер.

Лукаку претърпя контузия, а после се разболя от КОВИД-19, но ситуацията му при "сините" от Лондон се влоши допълнително от интервю пред Sky Italia, в което той заяви, че не е щастлив и иска един ден да се завърне в Интер.

"Правим всичко възможно, за да му помогнем. Мисля, че е грешно да се фокусираме върху един играч. Той е ключов състезател и искаме от него да бъде точно такъв", заяви Тухел след загубата от Манчестър Сити с 0:1, при която Лукаку не се представи особено успешно за Челси.
"Но това е нещо, което правим за всеки един наш футболист. Все пак говорим за отборен спорт. Не става дума за 10 играчи, които да служат на един. Това не е Челси и не е футболът. Всеки един играч служи на отбора. Това е принципът и той няма да се промени. Очакваме повече от представянето ни в нападение", добави Томас Тухел.

"Нещата ще си дойдат на мястото, ако продължаваме да работим сериозно", завърши германският специалист.