Тотнъм не се е отказал от идеята да привлече в състава си халфа на Челси Конър Галахър. 24-годишният футболист отдавна е в полезрението на "шпорите", които смятат да направят нов опит за неговото привличане, разкрива трансферният експерт Бен Джейкъбс.

"След края на UEFA EURO 2024 ситуацията не се е променила. Тотнъм харесва Галахър и в клуба смятат, че имат нужда от играч като него в халфовата си линия, още повече, че се очаква Пиер-Емил Хьойберг да си тръгне. В Тотнъм виждат в лицето на Галахър футболист, който притежава лидерски качества, може да повлияе позитивно на обстановката в съблекалнята, а освен това е поливалентен играч, който може да действа на няколко позиции", споделя Джейкъбс.

В Тотнъм наистина се опитват да намерят купувач за Хьойберг, като именно Галахър е набелязан за негов заместник. От Челси досега не бяха твърде склонни на подобна сделка, но след привличането на Киърън Дюсбър-Хол от Лестър, това може да се промени.

Галахър е юноша на Челси, но трудно успя да пробие в първия състав, като няколко пъти бе даван под наем в Чарлтън, Суонзи, Уест Бромич и Кристъл Палас. Последните два сезона той все пак получи шанс на "Стамфорд Бридж", където записа 95 мача, в които има 10 гола и 10 асистенции. Халфът стигна и до националния отбор, за който има 18 двубоя на сметката си, като бе част от състава, който стигна до финала на UEFA EURO 2024.