Медиите по света се скъсаха да пращат къде ли не мениджъра, който направи Челси шампион този сезон - Антонио Конте. Основно слуховете бяха, че той ще се върне в родината си, за да застане начело на Интер. 

Но самият специалист разсея всички подобни информации и се врече на лондонския си клуб. Това се случи в навечерието на последния мач за сезона на лондончани срещу Арсенал във финала за ФА Къп, като той може да им донесе дубъл. 

Конте бе избран за мениджър на годината в Англия

"Опитвам се да изградя нещо позитивно в Челси, защото клубът е в транзитен период и загуби ключови фигури, като Джон Тери. Затова трябва да вземем решения, които да поставят солидна основа занапред. Спечелването на титлата беше само началото."

Шампионското емоджи на Антонио Конте

"Точно затова започнаха да циркулират какви ли не информации за мен и играчите ми, което е нормално. Но аз имам още две години от договора си и смятам да ги изпълня докрай. Пак ви казвам, че искам да изградя основите на този отбор за бъдещето", сподели Конте и коментира предстоящата селекция на отбора през лятото. 

"Ако сте следили миналото ми ще знаете, че аз винаги искам нови попълнения, но рядко клубовете ми се съобразяват с желанията ми. Така че трябва да се подобря от тази гледна точка. Има някои велики треньори, които получават всеки един играч, когото пожелаят."

"Но в живота всичко се случва по някаква причина и аз съм свикнал с всичко. Сега съм в Челси след две години в националния отбор и следвам пътя си. Всичко е нормално във всички аспекти", сподели Конте.