Тибо Куртоа заяви, че никога не се е чувствал по-щастлив в Челси. Той отличи работата си с новия треньор на вратарите Джанлука Спинели. Белгиецът каза, че той го е накарал да се чувства по-комфортно на терена и му е вдъхнал още повече сила и сигурност в играта.

„Никога не съм се чувствал толкова добре в Челси, откакто съм пристигнал в отбора. На терена съм добре, правя решаващи спасявания, когато е необходимо“, коментира Куртоа.

„Понякога е необходимо да направя само едно или две в мач. Срещу Хъл направих малко повече. Аз винаги съм готов да помогна на отбора. Напреднах много през последните седмици. Понякога изпитват сериозни затруднения, но се радвам, че се справям добре. Точно сега се чувствам се много уверен“, добави белгиецът.

„Харесва ми начинът, по който атакуваме. Готови сме да нападаме при всякакви обстоятелства. Има добра атмосфера в състава. Вижте как се забавляваме по време на мачовете. Ние работим много здраво, за да се наслаждаваме на това, което правим терена.“

Челси се насочва към Джо Харт, ако Тибо Куртоа напусне

„Разбира се, че Антонио Конте промени треньорския щаб, но е трудно да се каже, че промяната в Челси настъпи само благодарение на него. Играчите също променихме своя манталитет. Ние не започнахме добре миналия сезон и това даде отражение на представянето ни през цялата кампания. Ние бяхме станали шампиони, но бяхме твърде тихи и спокойни. Това ни струваше много точки. Губихме мачовете си и в съблекалнята се настани негативната атмосфера“, продължи вратарят на Челси.

Реал вади 30 милиона за вратаря на Челси

„През този сезон след загубите от Ливърпул и Арсенал си казахме, че трябва да дадем отговор, че не може да оставим така нещата. Не можехме да си позволим още един сезон да се представим по този начин и да сме бледа сянка по терена.“

Новини за Реал: Куртоа в Мадрид, търси дом и училище

Челси с ултиматум към Куртоа

„Антонио Конте смени системата на игра. Това също повлия добре на отбора. Ние сме гладни за победи. Разликата с другите отбори идва от факта, че ние успяваме да побеждаваме и по-слабите съперници. Ние играем на 100% концентрирани във всеки един мач, срещу всеки един съперник. Нямам желание да напускам Челси за пари. Това не е моят приоритет. Има играчи обаче, които искат да си подсигурят живота и отиват да играят за повече пари. Аз предпочитам да играя за големи отбори и да печеля титли, дори и да получавам по-малко пари“, каза още Тибо Куртоа.