Защитникът на Челси - Тиаго Силва, ще подпише нов едногодишен за една година, съобщава The Guardian. Настоящият контракт на бразилския защитник изтича в края на сезона, но „сините“ ще му предложат удължаване с 12 месеца, след като са решили, че не иска да изгубят неговия опит и лидерски качества.

38-годишният Силва се оказа отлично попълнение, след като се премести на „Стамфорд Бридж“ през лятото на 2020-а година. Бившият бранител на Милан и Пари Сен Жермен бързо се адаптира към темпото на Висшата лига и се установи в Лондон.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Челси вече започва обновяването на защитата си, след като клубът беше закупен от Тод Боули и Clearlake Capital. „Сините“ реагираха бързо след загубата на Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер, като привлякоха Калиду Кулибали и Уесли Фофана миналото лято, а по-рано този месец закупиха 21-годишния централен защитник Беноа Бадиашил от Монако.

Силва обаче остава първи избор на мениджъра Греъм Потър за центъра на отбраната. Той успва да се позиционира отлично, все още е силен във въздуха и чете играта брилянтно. Потър многократно се е изказвал ласкаво за Силва, откакто стана треньор на Челси. През този сезон ветеранът има 23 мача и 2 асистенции във всички турнири.